HOLIVUD I CLINTONOVI STIŽU U POMOĆ BIDENU Sprema se veliki događaj, demokrati su nervozni iako imaju DUPLO VIŠE GOTOVINE OD TRUMPA

Izborni stožer američkog predsjednika Joea Bidena sljedeći mjesec planira organizirati veliki donatorski skup u Los Angelesu na kojem će sudjelovati bivši predsjednik Barack Obama te holivudske superzvijezde George Clooney i Julia Roberts.

 

 

NBC News je to izvijestio pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Bidenove kampanje za reizbor na čelo Sjedinjenih Država.

 

 

Rečeno je da se očekuje da će okupljanje puno zvijezda pomoći sadašnjoj Bijeloj kući prikupiti novac dok bivši predsjednik Donald Trump i Nacionalni odbor Republikanske stranke nastoje zatvoriti zaostatak u gotovini za kampanju.

 

 

Podsjeća se da je Trump prikupio dovoljan broj delegata kako bi osigurao predsjedničku nominaciju na završnoj republikanskoj konvenciji, što mu je omogućilo da na raspolaganju ima cjelokupnu stranačku infrastrukturu.

 

 

Američka televizija navodi da je veliki donatorski skup za Bidena zakazan za sredinu lipnja te da će u sklopu njega Clooney i Roberts voditi kampanju na društvenim mrežama kako bi osigurali angažman malih donatora i vrhunskih poznatih osoba.

 

 

Kako prenosi NBC News, ova dva oskarovca ​​dopustit će korištenje svojih imena u mailovima i porukama na mobitelima koji će se slati tijekom kampanje, a sve u cilju privlačenja novih donacija.

 

 

Bidenov predizborni stožer ovu će akciju promovirati na glamuroznom skupu sličnom onom organiziranom u New Yorku uz potporu Obame i bivšeg predsjednika Billa Clintona krajem ožujka, kada je za kampanju prikupljeno 26 milijuna dolara.

 

 

Bidenovi suradnici tada su objavili da je riječ o rekordnom iznosu koji je Demokratska stranka prikupila na donatorskom sastanku.

 

 

Očekuje se da će početkom ovog ljeta na istočnoj obali biti organiziran donatorski sastanak na kojem će sudjelovati (Bill) Clinton i bivša državna tajnica Hillary Clinton – rekao je izvor NBC Newsa upoznat s Bidenovim planovima.

 

 

Kaže se da je Bidenova kampanja mjesecima bila ispred Trumpove u novcu, što joj je omogućilo izgradnju infrastrukture i osoblja u ključnim državama na predsjedničkim izborima u studenom.

 

 

 Nemamo iluzija da neće smanjiti tu razliku. Ali neće moći vratiti vrijeme koje smo imali na raspolaganju da učinimo ono što smo učinili sa svim tim novcem – rekao je neimenovani savjetnik Bidenova izbornog štaba.

 

 

Kazao je da je sadašnji šef Bijele kuće prošlog vikenda završio donatorske sastanke na zapadnoj obali koji su održani u sjevernoj Kaliforniji i Seattleu, na kojima je u samo dva dana prikupio deset milijuna dolara.

 

 

Biden i Nacionalni odbor Demokratske stranke do sada su prikupili 131 milijun dolara, što je gotovo dvostruko više od 67 milijuna dolara koliko su do sada imali Trump i Nacionalni odbor Republikanske stranke.

 

(Kurir.rs)

(80)

HOLIVUD I CLINTONOVI STIŽU U POMOĆ BIDENU Sprema se veliki događaj, demokrati su nervozni iako imaju DUPLO VIŠE GOTOVINE OD TRUMPA

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-