KULENOVIĆ ZA HAYAT: DODIKOVA PROPAGANDA KAKO BI IZJEDNAČIO ŽRTVE I POČINIOCE GENOCIDA

Predsjednik Asocijacije „Krug 99“ Adil Kulenović govorio je sinoć u emisiji „7 Plus“ Hayat TV o aktuelnoj političkoj situaciji, prevashodno uticaju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja bi nakon sjednice Vijeća sigurnosti trebala biti i na glasanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, te njenim implikacijama po odnose u Bosni i Hercegovini i regionu.

 

 

Iza svih tih izjava Dodika postoji namjera da se izjednače žrtve i oni koji su taj zločin genocida i udruženi zločinački poduhvat učinili.

 

 

Radi se o dobro smišljenoj propagandi kako bi se fokus javnosti stavio u pogrešnom smijeru što se najviše insisitira kroz ocjenu da će se time cijeli Srpski narod označiti kao genocidan, iako to u tekstu Rezolucije nigdje ne stoji.

 

 

 

 

 

 

Nadalje , ovo se koristi i kao način da se cijeli narod isturi kako bi se kroz to izvuklo što više političke koristi – objašnjava Adil Kulenović , predsjednik asocijacije „Krug 99“ podsjećajući da sve što se radi ima za cilj nastavak politike koja želi uništenje Bosne i Hercegovine, kreiranje „Velike Srbije“ ili kako se to danas zove „srpski svet“ – a koje jeste kao svoj rezultat imalo i genocid u Srebrenici.

 

 

 

 

 

 

Dakle, iako se radi o političkoj propagandi , mislim da ona nema puno izgleda na uspijeh i da relativno mirno možemo sačekati trenutak kad će Rezolucija o genocidu u Srebrenici biti usvojena – poentira Adil Kulenović, napominjujći i da je razočaravajuće ponašanje Crne Gore koja je također imala značajnu ulogu u agresiji na našu domovinu, a koja Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koristi za unutrašnjo-političke obračune.

 

 

Pogledajte video:

 

 

 

(Hayat)

(33)

KULENOVIĆ ZA HAYAT: DODIKOVA PROPAGANDA KAKO BI IZJEDNAČIO ŽRTVE I POČINIOCE GENOCIDA

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-