Ako Ukrajina izgubi, nema je smisla obnavljati! Stoltenbergove šokantne riječi uslijedile su ubrzo nakon onih “Savez neće slati trupe”

Neće imati smisla obnavljati Ukrajinu ako bude poražena, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na NATO summitu mladih.

 

 

Što se tiče obnove Ukrajine nakon rata, prvo moramo osigurati da ona pobijedi, ako se to ne dogodi neće se imati što obnoviti u slobodnoj i neovisnoj Ukrajini – ocijenio je.

 

 

Kao glavni zadatak u ovom trenutku označio je “održive isporuke oružja Kijevu”.

 

 

Dodao je da će NATO pomoći Ukrajini da “ponovno izgradi svoje obrambene i sigurnosne institucije i postane članica Saveza”.

 

 

Prošli tjedan je glavni tajnik NATO-a u intervjuu za talijansku “Repubblicu” rekao da Savez neće slati trupe u Ukrajinu.

 

 

 

 

 

 

Istodobno se požalio da ruske trupe napreduju i preuzimaju kontrolu nad naseljenim područjima, što je djelomično opravdao činjenicom da “saveznici u NATO-u nisu bili u stanju ispuniti ono što su obećali Kijevu”.

 

 

Šef diplomacije EU Josep Borrell je početkom svibnja napomenuo da će ukrajinske oružane snage kapitulirati za dva tjedna bez isporuke oružja.

 

 

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova nazvala je ovo grandioznim priznanjem.

 

(Informer)

(298)

Ako Ukrajina izgubi, nema je smisla obnavljati! Stoltenbergove šokantne riječi uslijedile su ubrzo nakon onih “Savez neće slati trupe”

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-