HISTERIJA U REPUBLICI SRPSKOJ: „Očigledno postoji namjera da se srpski narod…”

moralno diskvalifikuje…“

 

 

 

On je otišao i korak dalje s nevjerovatnim tvrdnjama da Sud za bivšu Јugoslaviju nije imalo pravo osnovati Vijeće sigurnosti UN-a.

 

 

O Rezoluciji o Srebrenici Generalna skupština UN trebalo bi da raspravlja u četvrtak, 23. maja. Za usvajanje rezolucije potrebna je prosta većina članica Generalne skupštine.

 

 

Novinari na ekadašnjem Javnom RTV servisu, a danas servisu Dodikovog režima, RTRS, neistinama da je rasprava o ovoj temi dva puta odgađana bez obrazloženja, te kako se lobiralo se za još poneki glas “za”, s obzirom na to da značajan broj zemalja ne želi da podrži predloženi tekst, ponovo su pokušali obmanuti javnost.

 

 

Ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir rekao je da rezolucija o Srebrenici betonira odnose unutar BiH.

 

 

Rezolucija služi za kolektivizaciju genocida, jer zašto je potrebna rezolucija ako imamo presude za individualne zločnije, kazao je Budimir.

 

 

Naveo da očigledno postoji namjera da se srpski narod moralno diskvalifikuje.

 

 

 I najjači udar na srpski naroda jeste da Srbi izgube konstitutuvnost u BiH Već čujemo priče iz Brisela da treba ukinuti entitetsko glasanja i prihvatiti većinsko, izjavio je Budimir.

 

 

Vitomir Popović, profesor Pravnog fakulteta u Banjaluci, također blizak režimu Milorada Dodika, kazao je da Zapadne zemlje poput SAD-a, Njemačke, pokušavaju da Srbima stave do znanja da uđu u NATO i dodao da postoji čitav splet okolnosti koje su dovele do raspravljanja o rezoluciji o Srebrenici.

 

 

Govoreći o Generalnoj skupštini UN koja bi trebalo da raspravlja o Srebrenici, Popović je slagao da je u Јasenovcu ubijeno 700.000 Srba. Upitao je koliko bi danas bilo Srba na ovim prostorima da nisu ubijeni u Drugom svjetskom ratu?

 

 

Srbi su uvijek bili slobodarski narod, kazao je Popović.

 

 

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica rekao je da se Povelja Ujedinjenh nacija krši sada i posljednjih 30 godina.

 

 

Povelja jasno precizira da se međunarodni sudovi mogu osnovati odlukom Ujedenjinih nacija i međunarodnim sporazumom strana ugovornica. Povelja UN-a se nije ni mijenjala nikako, rekao je Govedarica.

 

 

On je otišao i korak dalje s nevjerovatnim tvrdnjama da Sud za bivšu Јugoslaviju nije imalo pravo osnovati Vijeće sigurnosti UN-a.

 

 

Konvencija o genocidu je donesena 1948. godine, koja kaže da se međunarodni sud može osnovati ako ga priznaju strane ugovornice. Znači, sud za bivšu Јugoslaviju je neosnovan nelegalno, rekao je Govedarica.

 

(SB)

(209)

HISTERIJA U REPUBLICI SRPSKOJ: „Očigledno postoji namjera da se srpski narod…”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-