ŽELJKA DRMA MILIONE! Pogledajte zaradu firmi porodice Cvijanović

Firme u Vlasništvu porodice Cvijanović nisu brojne kao one u vlasništvu porodice Dodik.

 

 

 

No, i ova porodica dobro zarađuje u sklopu nekoliko firmi.

 

 

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović živi u Banjoj Luci sa suprugom Aleksandrom, s kojim ima dva sina – Filipa i Stefana.

 

 

Zvanično su vlasnici četiri firme i to Prim d.o.o., Beta Inovatic d.o.o., Pilon d.o.o. i Photon Icp d.o.o., a do nedavno je bila tu i peta firma Ortak AG.

 

 

Jedan od osnivača firme Ortak AG bio je Aleksandar Cvijanović, muž članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i bivši direktor Zavoda za izgradnju Banja Luka (ZIBL). Njegovo ime se krije iza trenutne direktorice Snježane Slijepčević.

 

 

Aleksandar Cvijanović prošle godine je i demantovao pisanje pojedinih medija, da je on još uvijek suvlasnik preduzeća Ortak AG Prnjavor.

 

 

“Tačna informacija je da sam bio jedan od dva osnivača, ali i da sam ubrzo nakon osnivanja navedenog preduzeća izašao iz vlasničke strukture o čemu svjedoči i notarska isprava iz februara 2016. godine”, istakao je tada Cvijanović.

 

 

Firma Ortak AG prošle godine je ima 649.832,00 KM prihoda, a dobit je iznosila 242.572,00 KM.

 

 

Suprug Aleksandar i sin Stefan vlasnici su firme PRIM d.o.o. Banja Luka. Ova firma se bavi trgovina na veliko hemijskim proizvodima. U 2023. prihod im je bio 5.116.731,00 KM, a dobit 1.164.300,00 KM. Imali su 11 radnika.

 

 

Sin Stefan vlasnik je firme Photon Icp d.o.o. zajedno sa Bojanom Vulinom i Filipom Lalićem.

 

 

Oni se bave računarskim programiranje. Njihov prihod u 2023. iznosio je 31.030,00 KM.

 

 

Beta Inovatic d.o.o. čiji je vlasnik Željkin sin Stefan bavi se savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. Podaci o njihovom poslovanju nisu dostupni.

 

 

Sin Filip vlasnik je firme Pilon d.o.o.. Ova firma se bavi gradnjom zgrada. Ni za nju nisu dostupni podaci o poslovanju. Nema aktivnih računa, a račun joj je blokiran još 2018. godine.

 

(Press)

(150)

ŽELJKA DRMA MILIONE! Pogledajte zaradu firmi porodice Cvijanović

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-