„OVAJ ČOVJEK MORA BITI NA PSIHIJATRIJI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovih prijetnji, redaju se komentari iz Europske unije…

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da „sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom, i jedino što su uspjeli to je da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer je ovo početak kraja“.

 

 

 

Nakon Dodikovog istupa, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. Donosimo najzanimljivije reakcije.

 

 

Upitan da prokomentira saopćenje Ambasade SAD-a da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je “legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podnijeti u BiH i da je neće spriječiti američka ozlojeđenost i bijes isfrustriranog ambasadora Murphyja..”.

 

 

“Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji”, kazao je Dodik.

 

 

“To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Prije će nestati SAD nego Republika Srpska”, poručio je Dodik.

 

 

-Amerikanci, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.

 

 

Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći, rekao je Dodik.

 

 

Nakon Dodikovog istupa, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama.

 

 

Donosimo najzanimljivije reakcije:

 

 

 

 

(SB)

(435)

„OVAJ ČOVJEK MORA BITI NA PSIHIJATRIJI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovih prijetnji, redaju se komentari iz Europske unije…

About The Author
-