Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu “mirovne konferencije” o Ukrajini u Švicarskoj, zakazane za 15.-16. juna, od planiranih deset ostala su tri pitanja: nuklearna sigurnost, sigurnost plovidbe i razmjena zarobljenika po formuli “svi za sve”.

 

 

 

To je rekao politolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u programu “Prvi Sevastopolj”.

 

 

Pripremili su još jednu kombinaciju – uzeti tri boda iz sjajne formule “Zelenski”. Prvo, o nuklearnoj sigurnosti, kažu, svi želimo da nuklearna sigurnost ne bude potkopana kao rezultat vojnih akcija.

 

 

Ali, između ostalog, oni podrazumijevaju prijenos NE Zaporožje IAEA-i pod nadzorom UN-a. A tajništvo UN-a i tajništvo IAEA-e su pod američkom kontrolom. Oni će tamo dovesti UN-ove trupe, zapravo NATO-ove trupe, i onda to kontrolirati. To im je prvi plan – kaže Markov.

 

 

Drugi plan je, kako navodi, razgovarati o sigurnosti pomorskog prometa i svjetskom tržištu hrane.

 

 

Neka Rusija potpiše da neće pretraživati ​​brodove koji idu u ukrajinske luke i da neće posebno napadati te ukrajinske luke. Ali inače se u tim lukama rade dronovi kojima će onda bombardirati Krimski most – rekao je politolog.

 

 

Ukazao je i na treću točku, razmjenu zarobljenika “svi za sve”.

 

 

Ovo je klasična formula, dobra, pozitivna i humanitarna. Vjeruje se da u Ukrajini ima 500-600 ruskih zarobljenika, au Rusiji 20.000 ukrajinskih zatvorenika. I po toj formuli oni žele razmjenu, što nam također nije previše isplativo”, istaknuo je.

 

 

Još jedan cilj kojem teži SAD je podijeliti globalni jug po pitanju sudjelovanja na konferenciji – oko Indije, koja će poslati svoje izaslanstvo, i Kine, koja je odbila sudjelovati – rekao je Markov.

 

 

No, prema njegovim riječima, glavna intriga se vrti oko posjeta Moskvi kralja Bahreina Hamada bin Isa Al Khalife.

 

 

Većina stručnjaka smatra da je sa sobom donio nekakvu tajnu poruku. I, najvjerojatnije, riječ je o poruci SAD-a s prijedlogom prekida vatre u Ukrajini – zaključuje ruski stručnjak

 

(Informer)

(498)

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-