“RUSIJA OKUPLJA TRUPE I KOD NAŠE SJEVERNE GRANICE”: Zelenski se snimio u Harkovu, upozorio svijet da Putin otvara DRUGI FRONT

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky snimio je u Harkivu videoporuku svjetskim čelnicima u kojoj je rekao da Rusija okuplja trupe na sjevernoj granici Ukrajine u trenutku kada već provodi ofenzivu u regiji Harkov.

 

 

Kyiv Independent navodi da je Zelenski klip snimio jučer u krugu tiskare uništene u ruskom zračnom napadu 23. svibnja, kada je poginulo sedam ljudi.

 

 

Podsjeća se da je ruska vojska 10. svibnja krenula u novu ofenzivu u regiji Harkov na sjeveru Ukrajine i u međuvremenu uspjela prodrijeti desetak kilometara duboko u taj teritorij, ali je zaustavljena na prvoj liniji ukrajinske obrane.

 

 

– Upravo sada, ovih dana, branimo se 60 kilometara sjeveroistočno od ovog mjesta od još jednog pokušaja ruskog napada. Rusija se priprema za ofenzivne akcije i 90 kilometara sjeverozapadno odavde okupljaju još jedno grupiranje trupa u blizini naše granice… Onaj tko sve ovo radi ne želi mir – rekao je Zelenski u videoporuci iz uništene tiskare.

 

 

Harkov
Harkov
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

 

Pojasnio je situaciju u Harkivu, drugom najvećem gradu u Ukrajini, udaljenom nešto više od 340 kilometara od granice, koji je svakodnevno meta zračnih napada.

 

 

– Više od milijun ljudi je u ovom gradu. I svaku noć i svaki dan ruska vojska puca po gradu, uglavnom raketama S-300. Riječ je o projektilima sustava protuzračne obrane kojima Rusija terorizira ovo područje. Ne postoji niti jedan dio ili ulica u Harkovu koja nije bila žrtva ove istinske okrutnosti – rekao je Zelenski.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

(Kurir.rs/The Kyiv Independent/Preveo i priredio: N. V.)

(173)

“RUSIJA OKUPLJA TRUPE I KOD NAŠE SJEVERNE GRANICE”: Zelenski se snimio u Harkovu, upozorio svijet da Putin otvara DRUGI FRONT

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-