Makron blefira! Ako Rusi otkriju, posljedice po Francusku biće nesagledive! O čemu je riječ – “Vašington post” sve objasnio

Francuski predsjednik Emmanuel Macron blefira kada predlaže slanje vojnih instruktora u Ukrajinu, mogao bi se naći u neugodnoj poziciji ako ruski čelnici progledaju njegov blef, piše Washington Post.

 

 

Prema izvješćima, Macronova nova ideja čini se ambicioznom i riskantnom, unatoč činjenici da se instruktori planiraju rasporediti daleko od prve crte bojišnice.

 

 

Ovim prijedlogom Macron nastoji stvoriti “stratešku dvosmislenost” navodeći Moskvu da pogađa što on namjerava učiniti uz pomoć ovih instruktora.

 

 

Problem je, kako navodi list, u tome što će, ako se ovaj blef otkrije, francusko vodstvo imati ozbiljnije i nepredvidljivije posljedice u usporedbi s isporukama Kijevu raznih sustava naoružanja koje je Kijevu ranije uskratilo.

 

 

List primjećuje da je za Macrona situaciju komplicirana činjenicom da on praktički nije pripremio francusko društvo za smrt svojih sugrađana u Ukrajini.

 

 

Osim toga, većina glavnih francuskih saveznika u NATO-u, koji se i sami snažno protive raspoređivanju svojih trupa u Ukrajini, vjerojatno neće ući u izravan sukob s Rusijom zbog mogućih žrtava među francuskim instruktorima, navodi se u tekstu.

 

 

 

Jutarnji list - Putin se požalio Macronu na Amerikance, ali dobio je poprilično oštar odgovor

 

(Informer)

(143)

Makron blefira! Ako Rusi otkriju, posljedice po Francusku biće nesagledive! O čemu je riječ – “Vašington post” sve objasnio

| Slider, Vijesti |
About The Author
-