Svijet nije svjestan šta se upravo događa u Ukrajini! Najpoznatiji ruski ekspert progovorio o trenutnom stanju na frontu!

Kijev sada ima puno manje resursa od Moskve, koja svakim danom povećava svoje mogućnosti. To je izvijestio ruski stručnjak Jurij Podoljaka, navodeći tijek vojne kampanje u ljeto 2024. s fokusom na “ofenzivu u Harkovu”.

 

 

Prema njegovom mišljenju, ukrajinsko zapovjedništvo je totalnom mobilizacijom uspjelo uspostaviti priljev ljudi u trupe. Zahvaljujući tome, Oružane snage Ukrajine sposobne su ne samo nadoknaditi gubitke, već i stvoriti rezerve, iako ih je teško obučiti i slabo snabdjeti.

 

 

– Tehnološka razina ukrajinske vojske primjetno pada. To je sada glavni problem – precizirao je.

 

 

Podoljaka je dodao da, unatoč brojnim različitim problemima, tehnološka učinkovitost ruske vojske stalno raste.

 

 

– Što u konačnici dovodi do rezultata koje vidimo. Mi napadamo, neprijatelj se brani. A kao rezultat ljetne kampanje, mislim da se ništa bitno neće promijeniti. Postoji samo jedno pitanje: hoćemo li uspjeti nanijeti ozbiljan poraz oružanim snagama Zelenskog kao rezultat ljetne kampanje ili ne. A ovo što sada vidimo duž cijele crte bojišnice, uključujući i sjeverni smjer, samo je uvod. Uvod u ljetnu kampanju – napomenuo je.

 

 

Stručnjak je naglasio da su upravo iz smjera Časov Jara preusmjerene glavne ukrajinske snage kako bi se zaustavila ruska “ofenziva na Harkov”. Time je značajno pojednostavljen položaj Oružanih snaga Rusije u pravcu Časov Jara – ruske snage su prešle kanal Severski Donjec – Donbas i bore se za Kleščejevku i distrikt Kanal u samom gradu Časov Jar.

 

 

Na smjeru Torecki, ruske snage su zauzele selo Arkhangelskoye. Ruskim snagama preostaje samo protjerati ukrajinske snage s preostalih uzvisina, nakon čega će napredovanje biti osjetno lakše.

 

 

Na pravcu Ocheretyn Oružane snage Rusije nastavljaju s “demontažom utvrđenja” Oružanih snaga Ukrajine u području sela Sokol. I ovdje Ukrajincima nedostaje rezervi, pa su prisiljeni na povlačenje, jer nisu u stanju odbiti sve napade.

 

 

– Cjelovita slika onoga što se događa pokazuje da je prvi plan našeg zapovjedništva uspio. Neprijatelj je doista oštro reagirao na poraz u informacijskom prostoru i dao zapovijed svojim postrojbama da ga eliminiraju, pod svaku cijenu, čak i na štetu drugih pravaca. Drugim riječima, napad na smjer Harkov opravdao je njezine nade – rekao je.

 

 

Podoljaka je uvjeren da će mostobrani kod Volčanska i Lipaca nastaviti koristiti ruske oružane snage za napredovanje prema Kupjansku i Harkovu, ali i kasnije. Sada smo svjedoci uvoda, početka ljetne kampanje. Vrhunac treba očekivati ​​u srpnju-kolovozu.

 

 

– Tada će se odigrati glavne bitke. Kako ćemo mi i neprijatelj proći srpanj-kolovoz ovisit će o tome hoćemo li mi i oni uspješno ili neuspješno proći ljetnu kampanju – sažeo je Podoljaka.

 

 

 

Jutarnji list - 'To je poražena vojska, rat u Ukrajini blizu je kraja! Evo kad bi sve moglo završiti'

 

(Informer)

(507)

Svijet nije svjestan šta se upravo događa u Ukrajini! Najpoznatiji ruski ekspert progovorio o trenutnom stanju na frontu!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-