Dolazi razaranje! Putin će biti nemilosrdan: Rusija označila nove legitimne mete, ovi više nemaju imunitet!

Rusija je novom prijetnjom eskalacije odgovorila na izvješća da bi Francuska uskoro mogla poslati instruktore u pomoć ukrajinskoj vojsci.

 

 

 

Nijedan instruktor uključen u obuku ukrajinske vojske nema imunitet – rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi AFP.

 

 

Nije bitno jesu li Francuzi ili nisu – dodao je.

 

 

Prošle sedmice je ukrajinski vrhovni zapovjednik Oleksandr Syrsky rekao da će francuski instruktori uskoro stići u Ukrajinu.

 

 

Putin: U Ukrajini već postoje specijalne snage pod krinkom plaćenika

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je prošli tjedan da u Ukrajini već postoje “specijalne snage pod maskom plaćenika”.

 

 

Državna novinska agencija TASS je u međuvremenu citirala glasnogovornicu Ministarstva vanjskih poslova Mariju Zakharovu koja je u kontekstu instruktora rekla da je Moskva primila izvješća o nedavnom raspoređivanju francuskih trupa u Ukrajini.

 

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji će se ovog tjedna sastati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom obilježavanja 80. godišnjice iskrcavanja na Dan D u Francuskoj, mogao bi uskoro objaviti malu koaliciju zemalja koje su spremne poslati instruktore u Ukrajinu, izvijestio je Monde.

 

(Informer)

(354)

Dolazi razaranje! Putin će biti nemilosrdan: Rusija označila nove legitimne mete, ovi više nemaju imunitet!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-