DODIK SA SVESRPSKOG SABORA PORUČIO BH. POLITIČARIMA: Bolje je da živimo kao dobre komšije, nego da budemo…

trajno posvađani ukućani…

 

 

 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da srpski narod želi da kreira svoju budućnost

 

 

Na zajednčikoj sjednici vlada RS i Srbije u Beogradu usvojena je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda.

 

 

Deklaracija je usvojena na sjednici koja se održava u okviru Svesrpskog sabora. Dokument će biti upućen parlamentima Srbije i RS, rekao je premijer Srbije Miloš Vučević, koji bi u narednih 90 dana trebalo da usvoje Deklaraciju.

 

 

Vlade Srbije i Republike Srpske usvojile su i odluku o hitnoj pripremi konkursa za idejno rješenje izgradnje memorijalnih centara za obilježavanje mjesta stradanja u Donjoj Gradini i u Beogradu.

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da deklaracija rehabilituje srpski nacionalni interes i da će svi biti ponosni na njeno usvajanje.

 

 

– Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na mnoge izazove i na ono što treba činiti u budućnost – rekao je Dodik.

 

 

Dodik je poručio je da će deklaracija biti “historijski i suštinski nacionalni dokument koji rehabilituje srpske nacionalne interese”. Kaže da u RS smatraju da BiH ne može da nastavi sa kršenjem Dejtona, koji su “opštih i nesagledivih razmjera”.

 

 

“Bolje je da živimo kao dobre komšije, nego da budemo trajno posvađani ukućani, i da nam to postane način života. Srpski narod trajno želi mir”, rekao je Dodik.

 

 

Vučević je istakao potrebu da se radi na očuvanju srpskog identiteta, te naveo da slijedi puno posla u svim segmentima društvenog života. On je naveo da je zajednički kulturni i duhovni identitet nedjeljiv.

 

 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da srpski narod želi da kreira svoju budućnost.

 

 

Sjednici, koja je otvorena za javnost, prisustvuju predsjednici RS Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, patrijarh Porfirijea. sa arhiepiskopima SPC, te predstavnici Srba iz region

 

(SB)

(753)

DODIK SA SVESRPSKOG SABORA PORUČIO BH. POLITIČARIMA: Bolje je da živimo kao dobre komšije, nego da budemo…

About The Author
-