Kritično! Ukrajina pred građanskim ratom! Vojni obavještajac iznio jeziv scenario! “Prvo rušenje vlasti, a onda…”

Raskol između civilne vlade Volodimira Zelenskog i njegovih vojnih zapovjednika je dubok i mogao bi dovesti do potpunog kolapsa Ukrajine i masovnog nasilja. I na Zapadu se sve češće čuju glasovi koji upozoravaju da može doći do pada civilne vlasti u Kijevu i dolaska vojske na vlast.

 

 

 

Bivši američki vojni obavještajac i UN-ov inspektor za oružje u Iraku, Scott Ritter, ocjenjuje da je Ukrajina u dubokoj političkoj krizi koja je pogodila i njezinu vladu i vojsku.

 

 

Dodao je da se ukrajinska vojska podijelila na dva tabora: realiste koji priznaju poraz svoje zemlje i one koji samo žele promijeniti taktiku i produžiti rat s Rusijom.

 

 

 

Jutarnji list - Raskol Zelenskog i vojnog vrha? Smijenjen važni general na čelu specijalaca, Amerikanci zatečeni

 

 

 

– Ako vladu u Kijevu sruše pristaše mira s Rusijom, ekstremni elementi pokrenut će građanski rat, koji će Ukrajinu dovesti do potpunog kolapsa – upozorio je Ritter.

 

 

Prema njegovom mišljenju, trenutno sve vodi ka potpunom uništenju Ukrajine, stoga je istinski domoljubni čin što prije prekinuti rat kako bi se spasila što veća Ukrajina.

 

 

 

Jutarnji list - 'Moguće je da će Rusija lansirati do 100 projektila. Poznati su njihovi ciljevi'

 

 

 

– U toj zemlji može izbiti građanski rat jer se snage koje se ne žele predati mogu okrenuti protiv naroda koji se želi predati. To bi također moglo dovesti do unutarnje represije. Ukrajina je u pravoj političkoj krizi. I bit će samo gore. Jaz između civilne vlade Volodimira Zelenskog i njegovih vojnih zapovjednika je dubok i mogao bi dovesti do potpunog kolapsa Ukrajine i masovnog nasilja – zaključuje američki obavještajac.

 

 

 

Jutarnji list - Zelenski tvrdi da su Rusi izgubili više od 23.000 vojnika, zahtijeva sankcije svima koji 'pomažu Rusiji' u trgovini naftom

 

(Informer)

(540)

Kritično! Ukrajina pred građanskim ratom! Vojni obavještajac iznio jeziv scenario! “Prvo rušenje vlasti, a onda…”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-