Zapad je žrtva sopstvene propagande o herojskoj borbi Kijeva za slobodu! Posljedice te laži su brutalne!

Njemački list “Frankfurter Allgemeine” ukazuje da blokada u Zastupničkom domu američkog Kongresa ne sluti na dobro, te da su čak i oni koji su za vojnu pomoć Ukrajini promijenili retoriku…

 

 

 

O podršci njezinoj “herojskoj borbi za slobodu” više nema govora. U Americi sada tvrde da će pomoć Ukrajini ojačati njihovu obrambenu industriju i oslabiti Moskvu.”

 

 

Ukrajinska protuofenziva nije uspjela. Iako vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, to nije sasvim jasno rekao, njegove posljednje izjave bile su priznanje te činjenice, izvijestio je njemački list Frankfurter Allgemeine.

 

 

Dnevne objave ukrajinskog Glavnog stožera o uspjesima ne mogu sakriti činjenicu da je do studenog 2023. Rusija osvojila više teritorija nego što bi Ukrajina mogla osvojiti, naglašava njemački list.

 

 

Naveo je da su mnogi na Zapadu postali žrtve vlastite propagande.

 

 

Da je ruska vojska tako nesposobna kako je zapadni stručnjaci vole prikazati, Ukrajinci bi je davno istjerali s okupiranih područja.

 

 

Frankfurter Allgemeine naglašava da sami ukrajinski vojnici Rusiju nazivaju jakim protivnikom. I to ukazuje da je jaz između težnji i stvarnosti posebno velik na Zapadu.

 

 

U tom kontekstu čak naglašava: “Kad Analena Barbok u Kijevu kaže da će se EU uskoro protezati od Lisabona do Luganska, čini se da se nada čudu.

 

 

Ako Zapad doista želi da Ukrajina oslobodi sav svoj teritorij, treba dodatna odlučnost i dugoročna strategija.”Stotine ukrajinskih vojnika svaki dan gube živote dok zapadni političari čekaju i gledaju. A Rusija računa na dugi, krvavi rat – i na zapadni umor. Sada je Moskva vjerojatno sretna što Ukrajina nestao s naslovnih stranica novina.”

 

 

Njemački list ocjenjuje da sadašnja blokada u Zastupničkom domu američkog Kongresa ne sluti na dobro.

 

 

– Čak i oni koji su za vojnu pomoć Ukrajini – promijenili su retoriku. O podršci njezinoj “herojskoj borbi za slobodu” više nema govora. U Americi sada tvrde da će pomoć Ukrajini ojačati njihovu obrambenu industriju i oslabiti Moskvu – ova medijska analiza”.

 

 

Ovo bi, zaključuje list, trebalo da apeluje na sve one kojima nije stalo do sudbine Berđanska ili Melitopolja.

 

 

– Njihov vođa već je dao izjavu: Donald Trump obećava da će okončati rat u roku od jednog dana ako bude izabran za predsjednika u studenom 2024. I malo je vjerojatno da će promijeniti svoj stav.

 

 

 

<p>Volodimir Zelenski (u sredini)</p>

 

(Informer)

(127)

Zapad je žrtva sopstvene propagande o herojskoj borbi Kijeva za slobodu! Posljedice te laži su brutalne!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-