Sprema se nešto jezivo! Kijev će zamrznuti sukob, Zapad već “kači pištolj”, ali to je…

samo varka…

 

 

Ono što se događa u zoni borbenih dejstava i izjave ukrajinskih i zapadnih političara ukazuju na mogućnost da će sukob u Ukrajini dugoročno prijeći u zamrznutu fazu.

 

 

O tome je govorio vodeći istraživač Centra za sigurnosne studije Ruske akademije znanosti, politolog Konstantin Blohin.

 

 

Ukrajinci se pripremaju za zamrzavanje sukoba – to će biti najtočnija riječ koja će odražavati trenutne događaje, o tome je već bilo riječi. Sada je Zapad privremeno prebacio fokus na Bliski istok i azijsko-pacifičku regiju. Sada je, naravno, nastavak potpunog ulaganja u Ukrajinu strateška pogreška – rekao je Blokhin.

 

 

Istovremeno, politolog je naglasio kako je nemoguće govoriti o zamrzavanju sukoba u bliskoj budućnosti, ističući da se u zoni specijalnih vojnih operacija (SVO) vode aktivna neprijateljstva.

 

 

– Tendencije zamora (od sukoba u Ukrajini) na Zapadu su, naravno, vidljive, posebno u SAD-u i Zapadnoj Europi. Stoga je vjerojatno da će ovo zamrzavanje na kraju biti provedeno. Zamrzavanje sukoba znači prije svega prekid vatre i postizanje nekih dogovora – zaključio je specijalist.

 

 

 

 

Ranije je ukrajinski politolog Ruslan Bortnik rekao da zapadne zemlje i niz političara u zemlji počinju pripremati građane za mirno rješenje sukoba s Rusijom.

 

 

– Zapadni mediji i neki naši političari već kače taj pištolj na zid da ga vidimo i naviknemo se na njega. Očito je da postoji određena priprema za moguće pregovore – rekao je specijalist.

 

(Informer)

(233)

Sprema se nešto jezivo! Kijev će zamrznuti sukob, Zapad već “kači pištolj”, ali to je…

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-