OPASNO SE ZAKUHALO: Boris Tadić odgovorio Draganu Đilasu –„Ovakvo nipodaštavanje svakako služi samo Vučiću…“

Tadić je na društvenoj mreži X napisao da nema nikakve potrebe da mu se Đilas obraća preko medija na „ovu temu i da poručuje da mu neko kaže ako ga sretne“.

 

 

Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da stavovi koje je o njemu u javnosti iznio lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predstavljaju stratešku odluku u svrhu manipulacije opozicionim glasačima, a ne iskrenu reakciju.

 

 

Tadić je na društvenoj mreži X napisao da nema nikakve potrebe da mu se Đilas obraća preko medija na „ovu temu i da poručuje da mu neko kaže ako ga sretne“.

 

 

„Sve što sam iznio o tvom odnosu prema SDS i meni tokom pregovora mi je lično prenio Miki Aleksić. I pozvao sam te, baš zato da te ne bih optuživao spram toga što mi je on prenio, već da bih od tebe čuo šta je istina iza koje ti stojiš, ali se nisi se javio, naveo je Tadić.

 

 

Tadić je istakao da je Đilas u svom obraćanju optužio nosioca svoje liste da je lažov koji je spriječio sabiranje opozicionih glasova.

 

 

„Dakle, ovim si optužio nosioca svoje liste da je lažov koji je spriječio sabiranje opozicionih glasova. I ok, to riješite među sobom. A meni si mogao kao čovjek da odgovoriš na poziv, a ne kao političar u kampanji da mi pišeš sarkastična pisma. SDS predstavljaju veliki borci i mnogo velikih imena opozicione borbe i svojih profesija. Ovakvo nipodaštavanje opozicione stranke svakako služi samo Vučiću, a nikako tvojoj deklarativnoj zabrinutosti za opozicione glasove“, istakao je Tadić i dodao:

 

 

„Da, nekada si bio jedan od mojih najbližih saradnika i drugi čovjek naše tada zajedničke stranke. Ni ja odavno ne prepoznajem tog čovjeka sa kojim sam zajedno radio na izgradnji bolje Srbije, ali valjda promjena vlasti mijenja i neke ljude. Kako god, uvijek ću smatrati da ono u šta su se pretvorili naši međusobni odnosi su možda i naš najveći neuspjeh. Bilo da sam ja tebe ranije pogrešno procijenio ili ti mene nakon te 2012…Ili i jedno i drugo“, zaključio je.

 

 

Podsetimo, prije odgovora Tadića, reagovao je i lider SSP Dragan Đilas koji je odgovorio na Tadićeve optužbe i naveo da je „znao jednog čovjeka“ i da „ako ga neko sretne neka mu kaže da se ne bavi njima“.

 

 

„Znao sam jednog čovjeka, bio je predsjednik Srbije koji je pobijeđivao Šeljeljevog radikala Tomislava Nikolića osvojivši čak 2,3 miliona glasova. Čovjeka koji se nije plašio da krene u obračun sa kriminalom, sa Šarićima, sa Jocom Amsterdamom, Canetom Subotićem… Znao sam jednog čovjeka koji je hrabro završio saradnju sa Haškim tribunalom, koji se izvinio u Srebrenici i koji je rekao ne Angeli Merkel kada je tražila da se država Srbija povuče sa sjevera Kosova. Čovjeka koji nije odustajao od ideje Srbije u Evropi, čuvajući odnose sa Rusijom i Kinom“, istakao je Đilas.

 

(SB)

(117)

OPASNO SE ZAKUHALO: Boris Tadić odgovorio Draganu Đilasu –„Ovakvo nipodaštavanje svakako služi samo Vučiću…“

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-